توافق نامه همراهان

توافق نامه همراهان در برنامه های  گروه گردنه مه آلود ( چنلی بل )

فایل توافق نامه را می توانید از اینجا دانلود کنید agreement

گروه گردنه مه آلود ، از سال 95 مجری برنامه های دوچرخه سواری و طبیعت گردی بوده و در این سالها تلاش داشته با افزایش هر روزه کیفیت ، برنامه هایی استاندارد و در بهترین شرایط ممکن برگزار نماید . خلاصه ای از آنچه را که همسفران می بایست قبل از سفر بدانند به واسطه تجربیات این سالها فراهم کرده ایم تا به عنوان توافقی بین ما و میهمانانمان در برنامه ها ، شرایط تعریف شده ای را ایجاد نماید . مطالعه این موارد تمامی کسانی که مایل به همراهی با گروه گردنه مه آلود هستند لازم و ضروری است و شرکت در برنامه ها صرفا با پذیرش شرایطی که در این توافقنامه مورد اشاره است ممکن خواهد بود . قسمت عمده این توافقنامه بیشتر از آنکه به تعهدات طرفین بپردازد به توصیه هایی مربوط است که باعث خواهد شد سفر بهتر و لذت بخش تری داشته باشید . لذا حتی اگر اطمینان کامل به گروه دارید و حتی اگر فکر می کنید با شرایط گفته شده کاملا موافقت دارید باز لطفا تمامی موارد را مطالعه نمایید .

Û   قوانین کشوری

1.            پایبندی به کلیه قوانین کشور ، اصل بدیهی در برنامه ها بوده و لازم است مد نظر قرار گیرد .

2.            همراه داشتن و استفاده از هر نوع نوشیدنی الکلی ، مواد مخدر ، داروهای غیر مجاز ، اسلحه و  هرآنچه که در قانون ممنوع است در برنامه ها ممنوع می باشد . در مواردی که خلاف این مسئله مشاهده شود ، فرد امکان همراهی در برنامه های گروه را نخواهد داشت و شخص به مراجع ذیربط معرفی خواهد شد .

3.            حفظ پوشش در حد عرف و ضوابط جامعه در برنامه ضروری است .

 

Û   جوامع محلی

4.            ما در سفر به مناطق مختلف ، مهمان جوامع محلی هستیم . لذا حفظ احترام میزبانان ضروری است . باید توجه گردد که به مقدسات ، اعتقادات ، لباس ، فرهنگ و هر آنچه متعلق به آن منطقه است مورد بی احترامی قرار نگیرد .

5.            در صورتی که مشکلی با مردم محلی پیش آمد قبل از هر اقدامی می بایست سرپرست برنامه را در جریان قرار دهیم .

Û   حمل و نقل

6.            برای حمل و نقل در برنامه ها از اتوبوس های استاندارد برای حمل بین شهری استفاده خواهد شد . معیار ارزیابی اتوبوس ها ، تاییدیه سازمان پایانه ها و امکان صدور صورتحساب برای آنها خواهد بود .  بدیهی است علی رغم تلاشی که برای قرارداد با اتوبوس های با مدل بالاتر و تمیزتر انجام خواهد شد ، در نهایت مسائل فنی و ایمنی اتوبوس که در ظاهر مشخص و قابل ارزیابی نیست ، صرفا با اعتماد به سیستم دولتی مذکور مورد پذیرش قرار خواهد گرفت .

7.            بارگیری دوچرخه ها در اتوبوس با بازکردن دو چرخ دوچرخه و قرار گرفتن دوچرخه ها در کنار هم در صندوق دوچرخه انجام خواهد شد . در بارگیری نهایت دقت برای جلوگیری از آسیب به دوچرخه ها صورت خواهد گرفت . ولی ممکن است به دلایل مختلف ، دوچرخه ها دچار آسیب هایی در درجات مختلف شوند ( معمولا در حد خط و خش ) . کاور مناسب دوچرخه برای جلوگیری از آسیب و به نحوی که بارگیری دوچرخه را مختل نکند بر عهده خود مسافر خواهد بود . در صورت نیاز راهنمایی های لازم را برای نحوه کاور کردن مناسب ، از سرپرست برنامه دریافت نمایید .

8.            در مناطقی که به هر دلیل امکان تردد اتوبوس وجود ندارد ، ممکن است از وسایل نقلیه دیگر مانند مینی بوس و … استفاده شود. در اعلام برنامه نوع وسیله نقلیه به اطلاع خواهد رسید مگر در شرایطی که به دلیل شرایط اضطراری مجبور به تغییر در آن باشیم .

9.            در اغلب برنامه ها وانتی به عنوان پشتیبان همراه تیم خواهد بود . وجود یا عدم وجود وانت پشتیبان در اعلام برنامه به اطلاع نفرات خواهد رسید . وانت پشتیبان وسیله انتقال بارها و وسایل مورد نیاز نفرات را بر عهده خواهد داشت . مطابق با قوانین ، استفاده مسافری از وانت ممنوع بوده و در صورت بروز حادثه شامل بیمه نخواهد شد . لذا لازم است همه نفرات برنام ها را به گونه ای انتخاب نمایند که بتوانند تمامی مسیر را براحتی رکاب بزنند. در صورت ایجاد شرایط خاص مانند حادثه ، آسیب دیدگی و مانند آن که اجبار به استفاده از ماشین پشتیبان جهت حمل نفرات باشد ، صرفا با نظر سرپرست برنامه این امکان وجود خواهد داشت . در غیر این صورت با اطلاع از قوانین مربوطه و با قبول مسئولیت آن توسط خود شخص خواهد بود .

10.            بارگیری دوچرخه ها در اتوبوس و بارگیری وسایل در ماشین پشتیبان و همچنین خالی کردن آنها کاری جمعی است و لازم است همه نفرات در آن مشارکت نمایند تا بتوان در زمان مناسب این کارها را انجام داد .

11.            در داخل اتوبوس ، طبق قانون می بایست همه نفرات بر روی صندلی خود قرار گرفته و کمربند ایمنی خود را بسته باشند . در حالت کلی در صورت بروز حادثه ، در صورتی که مشخص شود فرد در حالتی غیر از این حالت استاندارد بوده است ، بیمه می تواند مسئولیت حادثه را بر عهده نگیرد . لذا برای ایمنی خود و همچنین برای شمول پوشش های حمایتی در صورت بروز حادثه حتما لازم است نفرات این شرایط را در نظر داشته و رعایت نمایند .  خوابیدن در کف اتوبوس ، ایستادن در اتوبوس در حال حرکت و عدم استفاده از کمربند ایمنی و مانند آن ، باعث خواهد شد در حوادث ، مسئولیت بر عهده خود نفرات قرار گیرد .

12.            تمامی وسایلی که در داخل کابین اتوبوس قرار می گیرند می بایست بگونه ای ثابت شده باشند که در صورت بروز حادثه و تصادف باعث ایجاد آسیب های ثانویه نشوند . یعنی وسیله را نباید طوری قرار دهیم که در تصادفات پرتاب شده و با برخورد به افراد ، آسیب ایجاد کند . برای این منظور ، هیچگاه وسایل سنگینی که سقوط آنها می تواند به افراد آسیب بزند را در محل بار بالای سر  مسافر قرار ندهید . اینجا جای وسایل سبک است . وسایل سبک نیز باید طوری ثابت شوند که در شرایط ذکر شده ، از این محفظه خارج نشوند .  بارهای دیگر را اگر زیر پا یا پشت صندلی و هر جای دیگری که نظر راننده است قرار می دهید حتما آن را بخوبی ثابت نمایید و در صورت نیاز ببندید تا اطمینان حاصل شود که پرتاب نخواهد شد .

13.            در حالت کلی پرسنل اتوبوس در قرارداد مشخصی وظیفه حمل و نقل نفرات را بر عهده دارند که شرایط آن از قبل مشخص شده است . هر گونه تغییر لازم در دمای اتوبوس ، نور ، جریان هوا ، صدای موسیقی و … را هیچگاه مستقیم به راننده یا کمک انتقال ندهید و حتما با سرپرست مطرح نمایید . ممکن است نظر شما در خصوص این موارد با آنچه دیگران حس می کنند متفاوت باشد و دقیقا آنچه شما می خواهید قابل ارائه نباشد . این مسئله نکته کلی در وسایل حمل و نقل جمعی و سفرهای گروهی است ، آن را در نظر داشته باشید . ممکن است به هر دلیلی مشکلی در رفتار یا برخورد پرسنل اتوبوس وجود داشته باشد . حتما در نظر داشته باشیم که هیچ یک از مسافران اجازه بحث ، صحبت ، درگیری و مانند آن را با پرسنل اتوبوس ندارد و در صورت بروز هر مشکلی قبل از هر اقدام می بایست به سرپرست برنامه اطلاع دهد . پیگیری اینگونه موارد از شرکتی که تامین کننده اتوبوس است انجام خواهد شد . مطوئن باشید این روش برای حفظ احترام نفرات و رسیدن به نتیجه مطلوب ، بهترین روش است .

14.            در اتوبوس می بایست شرایط بگونه ای فراهم باشد که همه نفرات بتوانند استراحت مناسب داشته باشند تا از برنامه بخوبی لذت ببرند . در صورتی که نیاز به استفاده از موسیقی دارید حتما این مسئله را مد نظر قرار دهید تا موجب آزردگی همسفران فراهم نشود . معمولا استفاده از موسیقی در وسیله نقلیه در ساعات مشخصی که زمان استراحت نفرات نیست وجود خواهد داشت .

15.            در سفرهای اتوبوسی ، محل توقف ها در خطوط مختلف تا حدی مشخص است و در فواصل زمانی مشخصی برای استراحت ، صرف غذا ، استفاده از سرویس بهداشتی و نماز توقف می شود . در نظر داشته باشیم که نمی توان برای نیازهای اختصاصی افراد در حالت عادی برنامه حرکت را تغییر داد . پس لازم است نیازهای خود را با این مسئله هماهنگ نماییم .

16.            وانت یا ماشین پشتیبان برای حمل وسایلی است که در طی برنامه نیاز اضطراری به آن نخواهید داشت . مواردی مانند آب ، تنقلات ، وسایل پنچرگیری و مشابه آن که در هر لحظه از مسیر ممکن است مورد نیاز باشد را در کوله یا کیف کوچکی همراه خود داشته باشید .  چون ممکن است به دلایل مختلف در هر لحظه دسترسی به پشتیبان فراهم نباشد .

Û   اقامت

17.            برای اقامت در کمپ لازم است همه نفرات تجهیزات استاندارد و مناسب را با توجه به شرایط برنامه در نظر گرفته و همراه داشته باشند . طبیعتا سرپرست گروه دسترسی برای بررسی و اطمینان از تناسب تجهیزات با شرایط را ندارد و صرفا وظیفه خواهد داشت پیش بینی های موجود از شرایط هوایی و محیطی را در اختیار نفرات قرار خواهد داد . در صورت نیاز به دریافت راهنمایی می توانید در خصوص نوع تجهیزات کمپ مورد نیاز با سرپرست برنامه مشورت نمایید .

18.            تمامی قوانین مطرح شده در برنامه در خصوص اقامت ها و کمپ ها نیز برقرار است و در تمام زمان حضور در برنامه ، نفرات ملزم به تبعیت از گروه و رعایت قوانین گروه و قوانین و عرف کشور می باشند .

19.            در زمان برپایی کمپ ها لازم است همه نفرات به توصیه های سرپرست برنامه توجه نمایند و در صورت نیاز ، دقیقا در محلی که سرپرست برنامه صلاح می داند کمپ را برپا کنند . در هر حالت نباید محل برقراری چادر به شکلی باشد که خارج از دید و خارج از محدوده صدارسی چادر سرپرست باشد .

20.            در کمپ ها و اقامت ها ، در صورتی که نیاز به دور شدن از محوطه کمپ دارید حتما سرپرست برنامه را در جریان قرار دهید ، مسیر حرکت و زمان تقریبی برگشت خود را اطلاع دهید تا در صورت بروز مشکل بتواند اقدام لازم را صورت دهد .

Û   خوراک و وعده های غذایی

21.            وعده های غذایی که به عهده گروه است در اعلام برنامه کامل مشخص خواهد شد . برای سایر وعده هایی که به عهده خود نفرات است حتما تدارک مناسبی داشته باشید . در صورت نیاز می توانید قبل از برنامه از سرپرست در خصوص روش مناسب تامین اقلام و مواد غذایی راهنمایی بگیرید . در نظر داشته باشید که در بسیاری از برنامه ها ممکن است در مسیر دسترسی برای تهیه اقلام وجود نداشته باشد و لازم است از قبل تدارک دیده باشید . حتما این موارد را با سرپرست برنامه چک کنید تا بتوانید تدارک مناسبی برای سفر داشته باشید .

22.            برای دوچرخه سواری حتما تنقلات مناسب و انرژی زا همراه داشته باشید . چیزهایی که بتوانید همراه خود داشته باشید و در فواصل زمانی مناسب استفاده کنید .

23.            معمولا برای اطمینان ، دبه های آب در ماشین پشتیبان قرار می گیرد . این آب در قسمت هایی که آب در دسترس نفرات نباشد استفاده خواهد شد . لذا در شرایطی که دسترسی به آب وجود دارد حتما ذخیره مناسبی از آب را به شکل قمقمه یا بطری همراه خود داشته باشید .

24.            معمولا در برنامه ها و مخصوصا در روزهای کوتاه پاییزی و زمستانی برای استفاده بیشتر از روشنایی روز ، زمان طولانی برای صرف ناهار در نظر گرفته نمی شود . بهتر است ناهار را بگونه ای تدارک ببینید که با کمترین نیاز به آماده سازی قابل استفاده باشد . بهترین روش تهیه لقمه های کوچکی است که از قبل تهیه شده و همراه داشته باشید . برای اطمینان از زمانی که برای استراحت ها در نظر گرفته خواهد شد حتما با سرپرست برنامه چک نمایید .

Û   ایمنی در دوچرخه سواری

25.            در صورتی که به هر دلیلی برای ادامه مسیر دوچرخه سواری مشکل دارید به سرپرست گروه اعلام نمایید .

26.            برخی دوچرخه سواران در سربالایی ها یا در شرایط خستگی ، با گرفتن از کناره خودروها ، برای حرکت از خودرو کمک می گیرند . اینکار به شدت خطرناک است و با هر تغییر مسیر خودرو و یا ترمز و دست انداز ممکن است حوادث جبران ناپذیری بوجود آید. اینکار اکیدا ممنوع است و تحت هیچ شرایطی نباید انجام شود .

27.            در جاده هایی که مسیر تردد خودرو است ، صرفا نیم متر حاشیه راست مسیر ، مسیری است که در اختیار دوچرخه سواران است . مقید بودن به این قسمت از جاده باعث می شود در  همه شرایط ، ایمنی بالاتری داشته باشیم و خودروها مسیر کافی برای تردد داشته باشند . لذا تحت هیچ شرایطی نباید این اصل را فراموش کرده و از وسط جاده یا لاین مخالف تردد کنیم .

28.            در مسابقات دوچرخه سواری در سر پیچ ها برای بزرگتر کردن شعاع حرکت و دور زدن راحت تر ، در نقطه وسط پیچ به سمت مخالف جاده متمایل می شوند . این حرکت در جاده هایی صورت می گیرد که قرق شده اند و خطر برخورد با ترافیک مسیر روبرو وجود ندارد . در جاده هایی که حرکت خودرو در آن داریم اینکار باعث ایجاد شرایط بسیار خطرناک خواهد شد و ممنوع است . لذا کار صحیح ، کم کردن سرعت در پیچ ها و استفاده از کناره سمت راست جاده برای دور زدن است .

29.            در بسیاری از شرایط، دوچرخه سواران با شنیدن صدای ماشین هایی که از پشت می آیند و یا صدای سگ هایی که از لبه جاده به سمت دوچرخه سوار می آیند نا خودآگاه به کناری متمایل می شوند . در این شرایط اگر دو دوچرخه سوار در کنار هم حرکت کنند با این تغییر جهت ناگهانی احتمال برخورد آن دو به هم بسیار زیاد است و باعث آسیب خواهد شد . علاوه بر آن حرکت بصورت دو تایی در کنار هم باعث می شود بخش بیشتری از جاده به اشغال دوچرخه سواران درآید و با محدود کردن فضای حرکت خودروهای عبوری ، احتمال حادثه و برخورد را افزایش دهد . لذا در جاده هایی که محل تردد خودروهاست ( تمامی جاده های آسفالته و جاده های خاکی پرتردد ) حرکت دو نفر در کنار هم ممنوع است و باید بصورت تک خط حرکت کرد .

30.            در برخی جاده ها معمولا جاده های کوهستانی آسفالته ، ماسه و شن های حاشیه جاده به داخل جاده می ریزند . ترمز گرفتن روی این ماسه ها در شرایطی که همراه با تغییر مسیر باشد باعث سر خوردن چرخ و حادثه خواهد شد . در شرایطی که جاده ، ماسه دارد ، این مسئله را در نظر داشته باشید و قبل از رسیدن به پیچ ها و موانع ، سرعت خود را کم کرده باشید تا مجبور به ترمز گیری ناگهانی نشوید .

31.            در جاده های برفی و بارانی نیز به همان شکل احتمال سر خوردن و زمین خوردن زیاد است . در این شرایط نیز باید با احتیاط بیشتری دوچرخه سواری کنید .

32.            دوچرخه استانداردی که سلامت آن قبلا بررسی شده باشد اولین چیزی است که برای شرکت در برنامه های دوچرخه سواری نیاز دارید . در صورتی که نسبت به استاندارد بودن دوچرخه تان شک دارید حتما قبل از برنامه با سرپرست گروه مطرح نمایید . سرپرست در حد کلی و با توجه به کلاس دوچرخه ، تناسب آن را با برنامه برای شما مشخص می کند . ولی سلامت و عدم وجود نقص فنی در دوچرخه می بایست توسط نفرات فنی و تعمیرکاران مناسب ، قبلا چک شده باشد و در صورت نیاز دوچرخه سرویس گردد.  متاسفانه حوادثی که به دلیل وجود نقص فنی در دوچرخه ها ایجاد می شوند از شمول بیمه ها خارج اند .

33.            استفاده از کلاه مناسب و استاندارد و دستکش دوچرخه سواری در برنامه ها و در تمامی قسمت های یک برنامه ضروری است . استفاده از این تجهیزات ارتباطی به شیب مسیر و دمای هوا ندارد و حتی در سربالایی ها که سرعت پایین است و یا جاده های صاف و در شرایطی که ممکن است هوا گرم باشد و استفاده از کلاه اذیت کننده باشد نیز این لزوم از بین نمی رود و لازم است همه نفرات در هر شرایطی برای دوچرخه سواری کلاه و دستکش را به درستی استفاده نمایند .

34.            نحوه صحیح استفاده از کلاه و بستن آن را در صورتی که بلد نیستید حتما قبل از برنامه با سرپرست برنامه چک نمایید و یاد بگیرید . استفاده نادرست از کلاه باعث می شود در حوادث ، کلاه عملکرد مناسب را نداشته باشد .

Û   همسفران

35.            رعایت احترام همسفران اصل اساسی در سفرهای گروهی است و همه می بایست رعایت کنند .

36.            ضمن اینکه خواسته ها و علایق خود را با سرپرست برنامه در میان می گذارید در نظر داشته باشید که در اکثر مواقع در  سفرهای گروهی و تیمی ، افراد در تعامل و ارتباط نزدیک با هم هستند و شرایط باید بگونه ای فراهم شود که بهترین برای اکثر نفرات باشد . گاهی این مسئله باعث می شود برخی از علایق برخی نفرات غیر قابل تحقق شود . در این موارد ، احترام به برنامه ، احترام به تصمیم سرپرست و احترام به صلاح جمع ، در اولویت خواهند بود .

37.            در صورتی که مشکلی با هر یک از همسفران داشتید حتما سرپرست برنامه را در جریان قرار دهید .  قبل از اینکه مشکلات کوچک ، به مشکلات بزرگ تبدیل شوند با اعلام آن به سرپرست ، شانس حل آن را ایجاد می کنید.

38.            در صورتی که از طرف هر کسی مشکلی برای شما ایجاد شد و یا مورد بی احترامی قرار گرفتید بلافاصله سرپرست برنامه را در جریان قرار دهید . از مهمترین وظایف سرپرست ، ایجاد محیطی امن برای تمامی افراد گروه است و طبیعتا با کسانی که فضا را برای سایر همراهان ناایمن می کنند به شدت برخورد خواهد شد .

Û   تبعیت از گروه

39.            لازم است تمام نفرات تابع برنامه ای باشند که توسط سرپرست گروه مشخص می گردد . هر تصمیمی که در خصوص انتخاب مسیر ، محل اقامت ،محل استراحت و … توسط سرپرست گرفته می شود می بایست مورد تبعیت قرار گیرد . ولی در هر موردی اگر مشکل یا نظر خاصی داشتید حتما سرپرست را در جریان قرار دهید .

40.            مسیرهای از پیش تعیین شده به هر دلیلی می تواند در برنامه تغییر یابد . سرپرست برنامه ضمن تلاش برای اجرای مسیر با کمترین تغییرات ،  حق انتخاب بهترین مسیر را خواهد داشت .

41.            لازم است همه نفرات از مسیر تعیین شده و به همراه گروه حرکت نمایند . خروج از گروه ، استفاده از مسیرهای دیگر ، حرکت جلوتر از سرپرست ، خروج از مسیر بدون اطلاع به سرپرست و یا عقب دار گروه می تواند باعث حوادث ناگواری شود . لذا لازم است :

42.            همه گروه با هم و در یک مسیر حرکت کنند .

43.            تحت هیچ شرایطی از مسیر خارج نشوید . اگر برای کار واجبی ( مثلا دستشویی ) لازم بود از مسیر خارج شوید حتما یکی از همراهان را مطلع کنید تا در جاده منتظر شما بماند و محل خروج شما را به عقب دار گروه اطلاع دهد . اگر بدون نشانه از جاده خارج شوید ممکن است کسی متوجه خروج شما نشود و از تیم جدا بمانید .

44.            تحت هیچ شرایطی جلوتر از سرپرست تیم حرکت نکنید . ممکن است لازم باشد تیم در جایی توقف کند و یا تغییر مسیر دهد و اگر جلوتر از سرپرست باشید احتمال دارد از تیم جدا بیافتید . و یا ممکن است در حرکن جلوتر از سرپرست تیم ، به علت عدم شناخت مسیر و حوادث آن دچار حادثه شوید .

45.            برای حفظ نظم تیم ، نفری به عنوان عقب دار گروه تعیین می شود . هیچگاه عقب تر از عقب دار حرکت نکنید. حرکت عقب دار در انتهای گروه به این معنی نیست که او با برنامه کسانی که عقب مانده اند هماهنگ شود بلکه لازم است نفرات انتهای تیم با ایشان هماهنگ گردند تا برنامه گروه طبق شرایط پیش بینی شده ادامه یابد .

46.            با شرکت در برنامه تیمی ، می پذیریم که سرعت حرکت خود را با سرکتی که در برنامه تعیین شده است هماهنگ کنیم . ممکن است شما توان دوچرخه سواری بالاتری نسبت به متوسط گروه داشته باشید . حتما در نظر داشته باشید که برنامه های دوچرخه سواری باری لذت بردن از فضا تدارک دیده می شود و مسابقه دوچرخه سواری نیست . لذا با آرامش ، همراه با گروه باشید و تلاش کنید از توان اضافه برای همکاری و همیاری در گروه استفاده نمایید .

47.            در صورتی که به هر دلیلی لازم است تیم را ترک کنید حتما به سرپرست گروه اطلاع دهید تا مقدمات و امور مربوطه را انجام دهد . در صورت بروز هر گونه حادثه ای در صورت خروج بدون اعلام ، تمام مسئولیت ها متوجه خود شخص خواهد بود .

48.            در برنامه هایی که با ساختار تیمی اجرا می شوند ، خروج از محل اقامت یا کمپ می بایست با اطلاع سرپرست برنامه باشد . در مواردی که در اقامت های شهری روز آزاد در برنامه اعلام گردیده است ، نفرات می توانند برنامه شخصی خود را داشته باشند .

Û   زمان

49.            به زمان های تعیین شده توسط سرپرست گروه بسیار دقت کنید و به زمان ها پایبند باشید . هرگونه تاخیر در زمان ها در تیم هایی با تعداد بالا در نهایت برنامه نهایی را تحت تاثیر قرار خواهد داد .

50.            زمان بارگیری و سوار شدن به وسیله نقلیه در برنامه ها اعلام می شود . زمانی که می بایست نفرات در محل حاضر باشند نیز تعیین می گردد . برای نفراتی که به موقع در محل حاضر نشوند ، مقدار انتظار با تصمیم سرپرست و با توجه به میزان زمان قابل تخصیص خواهد بود و در صورت نیاز ، بدون نفر تاخیر کرده ، برنامه ادامه خواهد یافت .

51.            در کمپ ها و اقامت ها ، ساعت شروع برنامه از قبل به اطلاع نفرات خواهد رسید که بصورت پیش فرض ساعت 6 برای بیدار شدن و ساعت 7:30 برای استارت برنامه تعیین شده است مگر اینکه زمان دیگری توسط سرپرست برنامه اعلام شود . لازم است در زمان تعیین شده همه نفرات با وسایل آماده و بارگیری شده ، برای استارت برنامه حاضر شوند .

52.            زمان های استراحت ، متناسب با زمانی که برای هر برنامه در اختیار داریم ، توسط سرپرست برنامه تعیین می شود . لازم است همه نفرات ، زمان های استراحت خود را با آنچه توسط سرپرست تعیین می شود هماهنگ نمایند و از توقفات خارج از برنامه بپرهیزند . هر توقف ناخواسته ای باعث اختلال در برنامه می شود و ممکن است سایر نفرات مجبور باشند در جایی منتظر شما بمانند که شرایط مناسبی برای توقف ندارد .

53.            در برنامه ها خوش قول باشید . خوش قولی یکی از نیازهای اساسی در برنامه های گروهی است . از آنجایی که برنامه های گروه بر اساس حضور نفرات ، برنامه ریزی می شود ، بدقولی نفرات باعث خواهد شد تمامی شرکت کنندگان رنجیده خاطر شوند .  برای این منظور لطفا :

·         تا زمانی که از حضور خود اطمینان ندارید اعلام آمادگی نکنید .

·         اگر به هر دلیلی امکان حضور شما سلب شد ، در اولین فرصت مورد را اطلاع دهید .

دوستانی که عدم حضورشان در برنامه را از قبل اطلاع نداده باشند و در برنامه حاضر نشوند ، به جهت رعایت حقوق سایر دوستان ، از همراهی آنها در 3 برنامه بعد معذور خواهیم بود .

54.             برای نفراتی که قبلا با تیم همراه بوده اند ، با اعلام حضور ، 24 ساعت برای تکمیل ثبت نام رزرو خواهند بود . برای نفراتی که قبلا رزرو تعیین تکلیف نشده داشته اند ، این امکان سلب خواهد گردید و ثبت نام صرفا منوط به تکمیل ثبت نام خواهد بود .

55.            زمان رسیدن به مقصد و زمان رسیدن به تهران در برنامه ها بر اساس پیش بینی های کلی از مسیر گفته می شود و عوامل مختلف مخصوصا در سفرهای طولانی می تواند روی آن تاثیر داشته باشد . لذا با تمام تلاشی که می شود تا همه این موارد طبق زمان تعیین شده باشد ولی در نهایت برخی پارامترها خارج از کنترل است و ممکن است تاخیرهایی در مسیرها وجود داشته باشد . در صورتی که برنامه تان بگونه ای است که تاخیرهای احتمالی می تواند تاثیر بسیار زیادی در آن داشته باشد حتما این مسئله را برای حضور در برنامه در نظر بگیرید .

Û   بیمه

بیمه ، امکانی است که برای ایجاد حمایت از نفرات در صورت وقوع برخی حوادث در نظر گرفته می شود . در بیمه شرایط زیر وجود دارد :

56.            در برنامه هایی که با هزینه انجام می شود ، نفرات تحت پوشش بیمه مسئولیت متناسب با نوع سفر قرار می گیرند . این نوع بیمه ، پاسخگوی مواردی است که بعد از رعایت تمام توصیه ها و دستورالعمل های ارائه شده توسط گروه و سرپرست برنامه ، رخ می دهد و مسئولیت آن با سرپرست برنامه تشخیص داده می شود . طبیعتا در خصوص مواردی که خارج از دایره مسئولیت و کنترل سرپرست و خارج از پوشش بیمه قرار می گیرند ، سرپرست و گروه ، مسئولیتی بر عهده نخواهد داشت. پس لطفا تبعیت از گفته های سرپرست را به عنوان اصل اساسی در برنامه بپذیرید .

57.            برنامه های رایگان فاقد هرگونه پوشش بیمه ای هستند . این نوع برنامه ها ، برنامه های رسمی گروه نیستند و برای آنها بیمه و مجوز اخذ نمی گردد . طبیعتا در این نوع برنامه ها ، امکان هیچگونه حمایت و یا اعاده خسارتی از سوی گروه یا سرپرست برنامه وجود ندارد و شخص با آگاهی از این مسئله با پذیرش این مسئله در برنامه شرکت خواهد نمود .

58.              در مورادی که تحت پوشش بیمه قرار می گیرند ، شخص حادثه دیده برای دریافت خسارت ها به بیمه معرفی می شود . معمولا در دریافت هزینه های بیمه ای ، لازم است ابتدا هزینه انجام شود و سپس مدارک مربوطه به بیمه ارائه شود . برای فعال شدن پرونده خسارت لازم است طی کمتر از 5 روز کاری ، موارد به اطلاع بیمه رسانیده شود . در صورتی که نیاز به استفاده از خدمات بیمه ای داشتید حتما به اطلاع سرپرست برنامه برسانید تا گزارش حادثه را برای بیمه ارسال نماید .

59.            بیمه ای که برای برنامه گرفته می شود مانند بیمه شخص ثالث خودرو در شرایطی که سرپرست تقصیری در حادثه داشته باشد پوشش خواهد داشت . در شرایطی که خود شخص مقصر ماجرا باشد این بیمه فعال نخواهد شد .  برای این شرایط بیمه ای تحت عنوان بیمه حوادث انفرادی برای هر یک از نفرات قابل تهیه است . در صورتی که بیمه درمانی مناسبی ندارید و یا به هر دلیلی به دنبال پوشش بیمه ای هستید که برای موارد دیگر هم بتواند از شما حمایت کند این نوع بیمه را هم می توانید با هزینه جدا خریداری نمایید . همان شرکت بیمه ای که بیمه برنامه را صادر می کند و یا هر شرکت بیمه ای دیگری می تواند این بیمه را بصورت روزانه تا سالانه صادر نماید .  در صورتی که می خواهید این بیمه برایتان همراه بیمه برنامه صادر شود به سرپرست برنامه اطلاع دهید .

Û   محیط زیست

احترام به محیط زیست ، اصل اساسی در برنامه های گروه است .  برای این مسئله:

60.             در نگهداری پوشش گیاهی و جانوری و محیط زیست منطقه ای که به آن سفر می کنیم نهایت تلاش خود را باید انجام دهیم و این مسئله وظیفه تک تک افراد گروه است .

61.            زباله های تجزیه ناپذیر خود را از منطقه خارج  خواهیم کرد و نباید هیچ اثری از این نوع زباله ها در طبیعت باقی بماند .  زباله ها را به اولین منطقه مسکونی که امکانات مناسب برای دفع زباله داشته باشد خواهیم رساند .

62.
زباله های تجزیه پذیر را در طبیعت رها نمی کنیم و می توانیم با ایجاد چاله هایی آنها را در زمان دفن کنیم .

63.            از روشن کردن آتش در صورتی که نیاز اساسی نداریم خودداری می کنیم . تا حد امکان برای پخت و پز از گاز استفاده می کنیم . در صورت نیاز به ایجاد آتش ، حتما از حداقل مقدار هیزم استفاده میکنیم و در جاهایی آتش ایجاد می کنیم که قبلا جای اجاق بوده است . محل اجاق تا سالها امکان رشد هیچ گیاهی را نخواهد داشت .

64.            در صورت روشن نمودن آتش ، شرایط را بگونه ای ایجاد میکنیم که از نفوذ آتش به بخش های دیگر طبیعت و گسترش آن جلوگیری شود .

65.            در صورتی که در گروه نیاز به روشن نمودن آتش بود حتما با سرپرست در میان بگذارید ، برای کل گروه بیشتر از یک آتش نیافروزید و محل آن را با راهنمایی سرپرست به درستی تعیین کنید که باعث آسیب به طبیعت و یا لوازم همراهان نشود .

66.            برای اجابت مزاج ، هیچگاه مسیرهای گذر آب را انتخاب نکنید حتی اگر در فصل های خشک باشید و  مسیرها خشک باشند و در صورتی که از دستمال استفاده نموده اید ، آن را در طبیعت رها نکنید .

67.            زمالنی که در طبیعت کمپ می کنیم تلاش خواهیم نمود از زیبایی و آرامش طبیعت بیشترین استفاده را بکنیم و آرامش طبیعت را بر هم نزنیم . لذا ایجاد صداهای بلندی که در فاصله بیشتر از 100 متر قابل شنیدن باشند باعث به هم خوردن آرامش طبیعت و آزار حیات وحش خواهد شد . لذا از ایجاد چنین صداهایی می بایست خودداری نماییم .

68.            گروه ، گروهی ورزشی است و استفاده از سیگار حتی اگر در قانون مجاز باشد با محتوای برنامه ها متناسب نیست . لذا لطفا اگر از سیگار استفاده می کنید هیچگاه در ملا عام و در کنار سایر نفرات استفاده نکنید و در جایی دور از دید مصرف کنید .

Û   کپی رایت و مالکیت معنوی

69.            مالکیت معنوی تمامی تصاویر و فیلم هایی که در جریان سفر توسط هر یک از نفرات تولید می شوند و نشانه هایی از گروه و سفر مربوطه را دارند متعلق به گروه است . گروه و سرپرست گروه اجازه انتشار آن را از رسانه های رسمی گروه و هر رسانه دیگری که صلاح بداند خواهد داشت . در صورتی که به هر دلیلی محدودیتی برای انتشار هر یک از این تصاویر توسط سرپرست گروه تعیین شده باشد نفرات ملزم به رعایت آن هستند .

70.            در صورتی که هر یک از نفرات مایل به انتشار تصاویر خود نیست ، می بایست هنگام ثبت نام مسئله را بصورت کتبی از طریق پیام اینترنتی اعلام نماید .  در مواردی که اعلامی صورت نگرفته باشد فرض بر عدم وجود محدودیت است و تصاویر تمام نفرات اجازه انتشار خواهند داشت .

Û   آمادگی برای برنامه

71.            سلامت جسمی اولین لازمه حضور در برنامه های ورزشی گروه است . لطفا در صورت عدم وجود سلامت و توانایی لازم از شرکت در برنامه ها مخصوصا برنامه های طولانی و سخت بپرهیزید. مسلما در صورت بروز مشکلات ناشی از عدم آمادگی جسمانی ، خود شخص بیشتر از همه رنجیده خواهد شد و مسئولیت مشکلات بوجود آمده نیز با خود شخص خواهد بود .

72.            در صورتی که بیماری خاصی دارید که ممکن است در طول برنامه حایز اهمیت باشد و نیاز به توجه خاص داشته باشید  حتما هنگام ثبت نام به سرپرست برنامه اطلاع دهید . از آن جمله اگر داروی خاصی مصرف می کنید حتما محل آنرا به سرپرست اطلاع دهید . اگر نیاز به اقدام خاصی در شرایط خاص دارید حتما سرپرست را در جریان قرار دهید .

73.            در صورتی که بیماری واگیردار موقت دارید ، برای حفظ سلامت سایرین از شرکت در برنامه خودداری نمایید . در صورتی که بیماری شما بلند مدت است جهت ایجاد امکان شرکت در برنامه ها ، حتما شرایط خود را با سرپرست برنامه درمیان بگذارید تا در صورت نیاز با مشاوره متخصصین امر ، شرایط ایمن برای شما و دیگران فراهم شود .

74.            قبل از اعلام آمادگی برای حضور در برنامه ، حتما میزان دشواری برنامه را بر اساس آیتم های ذکر شده در اعلام برنامه با توان خود و سابقه دوچرخه سواری های پیشین خود چک کنید . در صورتی که ابهامی داشتید قبل از ثبت نام حتما بپرسید و برنامه ها را بر اساس توان بدنی خود انتخاب نمایید .

75.            در برنامه های دوچرخه سواری که اغلب با چالش هایی همراه است آمادگی روحی نفرات بسیار حایز اهمیت است . اگر آمادگی لازم برای مقابله با مشکلات را ندارید و یا در مواجهه با سختی ها سریع عصبانی می شوید  و کنترل خود را از دست می دهید و یا ممکن است در شرایط سخت با دیگران درگیر شوید ، این نوع برنامه ها انتخاب خوبی برای شما نیست و از شرکت در برنامه ها بپرهیزید .

76.            برنامه های دوچرخه سواری برای نفراتی برگزار می شود که مهارت های دوچرخه سواری را برای سطح برنامه اعلام شده داشته باشند . لذا فرض بر این است که تمامی مهارت های لازم از نظر دوچرخه سواری را که برای شرکت در برنامه نیاز است شرکت کننده از قبل کسب نموده و تمامی مواردی که توسط سرپرست تذکر و آموزش داده می شود صرفا جنبه یادآوری دارد . لذا در صورتی که نیاز به افزایش مهارت ها و آموزش دارید حتما قبل از سفر در خصوص آن اقدام نموده و با مهارت لازم در سفر حاضر شوید .

77.            شرکت در برنامه منوط به اطلاع و اجازه از طرف خانواده است . فرض بر این است که همه نفرات حضور خود در سفر را به خانواده خود و تمامی کسانی که در صورت بروز حادثه ذینفع خواهند بود اطلاع داده اند و با اجازه در برنامه حاضر شده اند . در صورتی که هر ادعایی مربوط به عدم کسب اجازه برای حضور در برنامه مطرح شود کلیه مسئولیت آن با خود فرد خواهد بود .  برای افراد زیر 18 سال در صورتی که سرپرست تشخیص دهد که امکان حضور در برنامه را دارند ، اجازه بصورت رضایت نامه محضری ولی مورد نیاز خواهد بود .

78.            در صورتی که لازم است فردی از افراد خانواده با شما در تماس باشد حتما علاوه بر شماره خودتان شماره یکی از همراهان را نیز به ایشان بدهید . می توانید شماره سرپرست برنامه را نیز در اختیار ایشان قرار دهید .

79.            شماره سرپرست برنامه را حتما علاوه بر اینکه در گوشی خود ذخیره می کنید در کاغذی نوشته و همراه خود داشته باشید تا در شرایطی که گوشی تان خاموش شد یا گوشی همراه نداشتید نیز بتوانید با وی تماس بگیرید .

80.            شماره های 115 و 112 را که به ترتیب برای اورژانس و امداد هلال احمر است همیشه در ذهن داشته باشید.

81.            در اغلب برنامه ها پشتیبان سومی داریم که در خارج از برنامه برای ارتباطات و اقدام های ضروری از وضعیت برنامه آگاهی دارد . در صورتی که فکر می کنید لازم است شماره این پشتیبان را از سرپرست برنامه دریافت و در اختیار خانواده قرار دهید تا در صورتی که دسترسی به تیم فراهم نبود بتوانند آخرین موقعیت تیم را از ایشان بپرسند و در صورت بروز حادثه ، در جریان پشتیبانی ها و اقدامات صورت گرفته قرار بگیرند.

82.            برای برنامه ، لباس های مناسب انتخاب کنید . پیش بینی های هواشناسی ، احتمال بارش ، درجه هوا ، نوع مسیر و هر آنچه را که در توضیحات برنامه گفته می شود به دقت بررسی کنید و تجهیزات را منپتناسب با آن و تا حدی فراتر از آن و برای شرایط کمی بدتر انتخاب کنید . انتخاب نامتناسب تجهیزات و لباس ها ف نه تنها لذت یک سفر خوب را از شما خواهد گرفت بلکه باعث خواهد شد شرایط برای شما دشوار و آزاردهنده شود . در صورت نیاز در خصوص انتخاب لباس و تجهیزات مناسب با سرپرست گروه مشورت کنید .

83.            در سفرها همیشه انواع حادثه ها در کمین اند . درخواست برای شرکت در برنامه به این معنی است که از وجود حادثه و خطر آگاه بوده و آن را پذیرفته اید . اگرچه تلاش می شود تا حد امکان از خطرها دوری شود ولی نمی توان احتمال آن را صفر نمود و سرپرست برنامه و مسئول گروه ، صرفا در خصوص مواردی که تحت پوشش بیمه مسئولیت انجام شده قرار میگیرند پاسخگو و مسئول خواهند بود . خطرات و حوادث خارج از این حوزه ، تحت پوشش و حمایت نخواهند بود و سرپرست با مسئول گروه در خصوص آنها مسئولیتی نخواهد داشت .  مسافر با شرکت در برنامه ها، حق پیگیری و شکایت در خصوص اتفاقات صورت گرفته را از خود و تمامی ذینفعان سلب می کند .  در برنامه هایی که با اعلام قبلی بدون بیمه انجام می شوند مسئولیت تمامی اتفاقات احتمالی به عهده خود مسافر خواهد بود .

84.            برنامه ریزی هایی که برای سفرها صورت می گیرد بر اساس تعداد نفرات شرکت کننده است . لذا در صورت انصراف از شرکت و حضور در برنامه در فاصله 72 ساعت تا شروع برنامه  ، امکان استرداد وجه وجود ندارد مگر اینکه در اعلام برنامه مورد دیگری عنوان شده باشد .

85.            برنامه های دوچرخه سواری ، برای دوچرخه سواری تفریحی و گردشگری با دوچرخه تدارک دیده می شود و حرکات نمایشی با دوچرخه و حرکات خطرناک مانند پرش و دانهیل در برنامه ها ممنوع است . تلاش خواهد شد با ایمن ترین شکل ممکن برنامه ها اجرا شوند تا ضمن دوری از حوادث ، اوقات خوبی برای همه به یادگار بماند .

86.            حداکثر سرعت مجاز در جاده های خاکی 25 و در جاده های آسفالته 40 کیلومتر در ساعت است . ضربه ای که در سرعت 50 کیلومتر در موقع زمین خوردن به بدن وارد می شود حدود سه برابر ضربه ای است که سرعت 30 کیلومتر به بدن وارد می شود . تست های استاندارد برخورد در خودروها بر اساس سرعت 50 کیلومتر انجام می شود که اگر فیلم های مربوط به آن را دیده باشید احتمالا یادتان هست که آدمک ها چه بر سرشان می آمد . لذا عدول از سرعت اعلام شده اکیدا ممنوع است .

87.            مواردی که در اعلام برنامه به اطلاع نفرات می رسد ، برای ثبت نام کنندگان در برنامه ، پذیرفته شده تلقی می گردد .

88.    مراقبت از اموال و وسایل به عهده خود نفرات است و همه نفرات باید تلاش کنند از وسایل خود محافظت نمایند .

89.            همراهان باید مدرک شناسایی معتبر همراه خود داشته باشند . در مواردی که نفرات بصورت زوج در برنامه حضور دارند همراه داشتن مدارکی که دال بر زوجیت باشد الزامی است .

Û   مسیر

90.            مسیر برنامه ها قبل از سفر کاملا مشخص می شود ولی در طول به هر دلیلی امکان تغییر مسیر متناسب با شرایط برای سرپرست برنامه محفوظ است .

91.            در اعلام برنامه اطلاعات کلی از مسیر برنامه در اختیار نفرات قرار می گیرد . در صورت نیاز توضیحات تکمیلی نیز از سرپرست برنامه پیش از ثبت نام قابل دریافت است . حتما مسیر را به خوبی بررسی نمایید و صرفا در صورتی که آمادگی لازم را دارید اعلام حضور نمایید .

92.            کار کردن اولیه با GPS گوشی و برنامه های مسیریابی را یاد بگیرید . برای این منظور می توانید از سرپرست برنامه قبل  یا در حین برنامه در صورت وجود فرصت مناسب کمک بگیرید . اگرچه در برنامه های گروهی وظیفه جهت یابی و تعیین مسیر با سرپرست برنامه است ولی به دلایل مختلف در شرایط خاص ممکن است در برنامه نیاز به استفاده از آن داشته باشید.

93.            نقاط مهم مسیر قبل از برنامه به اطلاع نفرات می رسد که شامل محل احتمالی اقامت ، روستاهای مهمی که از آنها رد خواهیم شد و مقصد نهایی سفر . این موارد را به خاطر بسپارید تا در صورت نیاز بتوانید استفاده کنید .

94.            در دوراهی ها کاملا دقت کنید . معمولا در جاهایی که مسیر جدا می شود  نفری برای راهنمایی قرار می گیرد ولی در همه شرایط در صورتی که راه دو قسمت شده بود حتما منتظر باشید تا با دیگر نفرات راه را ادامه دهید و هیچگاه به تنهایی مسیری را ادامه ندهید .

95.            اگر در هر لحظه از سفر حس کردید که گم شده اید و از تیم جدا افتاده اید در اولین اقدام آرامش خود را حفظ کنید و با اطمینان به اینکه تیم متوجه غیبت شما شده و شما را خواهد یافت ، کاملا آرام باشید . اگر مسیری را که از آن آمده اید بخوبی می شناسید و شکی ندارید ، آن را تا اولین دوراهی که احساس می کنید ممکن است تیم آنجا از شما جدا شده باشد ادامه داده و منتظر تیم بمانید . در صورتی که مسیر آماده را هم شک دارید ، همان جایی که هستید بمانید و تلاش کنید در جایی قرار بگیرید که براحتی دیده شود . با نشانه های صوتی که بتواند تیم را راهنمایی کند محل حضور خود را علامت دهید .

Û   فورس ماژور

در شرایط مختلف ممکن است موارد بیرونی که خارج از کنترل و اختیار سرپرست برنامه است و یا به دلیل احتمال وقوع پایین ، قابلیت پیش بینی و مدیریت نداشته است روی دهد که برنامه را تحت تاثیر قرار دهد . از آن جمله طوفان ، سیل ، تصادفات جاده ای ، همه گیری بیماری ، تصمیمات دولتی از پیش اعلام نشده ، زلزله ، تجمعات و تحصن ها و …  در این حالت شرایط زیر حاکم خواهد بود :

96.            در شرایطی که حادثه ای رخ می دهد و یا مشکلی ایجاد می شود ، اولین وظیفه هر یک از نفرات این است که با حفظ آرامش ، از ایجاد مشکلات بعدی جلوگیری کنند .  در شرایط بروز حادثه ، در اولین فرصت سرپرست برنامه را در جریان قرار دهید . در صورتی که سرپرست در دسترس بود ادامه کار را به او بسپارید و صرفا در شرایطی که از شما کمک خواست در مسئله وارد شوید . ایجاد آرامش باعث خواهد شد تا بتوان مسائل را بهتر کنترل و مدیریت نمود و با کمترین مشکل به پایان رسانید .

97.            در صورتی که توانمندی خاصی دارید که می تواند در حل مشکل بوجود آمده موثر باشد ( مثلا دوره های امداد و نجات ، کمک های اولیه ، تعمیرات و … را دیده اید ) به سرپرست برنامه اطلاع دهید و برای اقدام منتظر نظر او باشید . در صورتی که دسترسی به سرپرست وجود ندارد مطابق با رویه های استاندارد اقدام نمایید .

98.            در صورتی که برنامه به دلایلی که خارج از کنترل سرپرست است کنسل گردد ، هزینه های انجام شده ای که برگشت ناپذیر اند  از وجه پرداختی کسر شده و باقی هزینه به حساب نفرات عودت خواهد شد . تا حد امکان تلاش خواهد شد هزینه ها آخرین زمان ممکن انجام شود تا در صورت کنسلی ، هزینه ای به تیم تحمیل نگردد.

99.            در شرایطی که به هر دلیل امکان رسیدن به محل های اقامت از پیش تعیین شده وجود نداشته باشد ، سرپرست وظیفه دارد شرایط مناسب برای اقامت را در حد آنچه در اعلام برنامه گفته شده تدارک ببیند ولی در بسیاری از موارد این مسئله تحت تاثیر امکانات محلی و آیتم های تاثیرگذار دیگر قرار میگیرد . لذا در شرایط خاص ایجاد شده ممکن است مجبور به تغییر اقامتگاه با شرایط نامتناسب با شرایط اعلام شده باشد .

100.            در صورت خرابی وسیله نقلیه و یا هر موضوعی که امکان ادامه سفر با وسیله نقلیه را صلب کند ، وسیله جایگزین در سریعترین زمان ممکن تدارک خواهد شد و تلاش می شود وسیله ای با شرایط استانداردهای تعیین شده تدارک دیده شود . ولی با توجه به محدودیت های زمانی و امکاناتی در شرایط توصیف شده کیفیت خدمات تابعی از امکانات موجود خواهد بود و ممکن است نسبت به شرایط عادی افت داشته باشد .

101.             در صورت بروز مشکل و حادثه ،در درجه اول  از امکانات استاندارد موجود در محدوده برنامه شامل خدمات اورژانس ، خدمات امداد هلال احمر و مانند آن استفاده خواهد شد . به دلیل اجرای برنامه ها در محدوده های خارج از دسترس ، ممکن است امکان بهره گیری از این امکانات ممکن نباشد و یا باعث از دست رفتن شانس کمک گردد . با قبول این توافقنامه این اجازه را به سرپرست برنامه می دهید که از تمام امکانات موجود جهت کمک به شما در شرایط خاص استفاده نماید و در صورت نیاز از کمک افراد دیگر نیز به این منظور استفاده نماید . ممکن است این امکانات بهترین نباشند ولی تلاش خواهد شد با وجود این اجازه ، بهترین شرایط برای کمک به نفرات حادثه دیده فراهم شود .

102.            گروه و سرپرست گروه تلاش خواهند نمود تا شرایط خوبی برای همه همسفران ایجاد شود . ولی در صورتی که به هر دلیلی هر یک از نفرات خواست از تیم جدا شود می بایست بعد از دریافت کتبی درخواست ، هماهنگی های لازم صورت گیرد و سپس اجازه خروج نفر داده شود .

103.            در صورتی که در هر قسمت از برنامه ، شخصی از مسافران مفاد این توافقنامه را رعایت نکند و به اخطار و تذکر سرپرست در این خصوص توجه ننماید ، سرپرست برنامه حق خواهد داشت در هر قسمت از مسیر و هر جایی از برنامه از ادامه همراهی ایشان جلوگیری نماید .  در صورتی که عدم رعایت مفاد توافقنامه شامل عدول از قوانین جاری کشور ، موارد مغایر با شئونات و عرف جامعه ، حمل و استفاده از اقلام غیر مجاز و یا آزار و اذیت دیگران باشد ، سرپرست برنامه در مرحله اول تذکر خواهد داد و در صورت عدم اصلاح و توجه ، حق خواهد داشت موارد را به اطلاع مراجع انتظامی برساند و نفر را جهت رسیدگی در اختیار ایشان قرار دهد. در مواردی که سایر نفرات در این خصوص ذیحق باشند طبیعتا شرایط برای رسیدگی به اختلافات از کانال مناسب ایجاد خواهد شد .

104.            در برنامه ها لازم است که کلیه نفرات تمامی تجهیزات مورد نیاز خود شامل تجهیزات تعمیر دوچرخه و لوازم یدکی ، تجهیزات ایمنی ، غذا ، پوشاک مناسب و هر آنچه را که در طول برنامه ممکن است مورد نیاز باشد همراه خود دارند و سرپرست یا مسئول گروه صرفا مسئولیت تامین مواردی را دارد که در اعلام برنامه مشخص و اعلام شده باشد .

Û   قبول توافقات

105.            ثبت نام و شرکت در سفر، یعنی با آگاهی کامل تمامی موارد مندرج در این توافقنامه را مطالعه کرده ام ، حدود مسئولیت های سرپرست برنامه و تنظیم کننده برنامه را در قالب این توافق می دانم و با اطلاع از احتمال هر نوع حادثه احتمالی در طول سفر و مشکلات آن ، با قبول مسئولیت در این برنامه شرکت می کنم . با قبول این شرایط ، در صورت بروز هر حادثه ، حق پیگیری و شکایت از مسئولین گروه، سرپرست و سایر دست اندرکاران برنامه، از گردشگر ( همرکاب یا همان شخص شرکت کننده در برنامه ) و وکلای قانونی و قراردادی ایشان اعم از خانواده، وکیل ، ولی ، فرزندان و …  سلب می‌شود.

106.            این موافقت نامه برای نفراتی که همراه تیم در برنامه شرکت می کنند  یکبار  برای تمام برنامه ها مطالعه ، تکمیل و امضا می گردد و شرکت در برنامه های آتی به منزله پذیرش این توافق نامه بوده و مفاد آن برای تمامی برنامه هایی که شخص شرکت می کند معتبر است . در تمامی اعلام برنامه ها ، به لزوم مطالعه توافقنامه قبل از شرکت در برنامه اشاره می شود و اعلام آمادگی برای شرکت در برنامه ها ، متضمن پذیرش کامل مفاد این توافقنامه است حتی اگر بصورت پیامکی ، الکترونیکی ، هاردکپی ، دفترخانه ای و هر روش دیگری این تاییدیه دریافت نشده باشد .

من …………………………………………..در تاریخ ……………………………….. این تعهد و توافق نامه را خوانده و مفاد آن را برای تمامی برنامه هایی که با گروه گردنه مه آلود شرکت می کنم می پذیرم .

این متن توسط گروه گردنه مه آلود تولید شده و استفاده از آن به هر شکل کلی یا جزئی توسط سایر تیم ها ، گروه ها ، نفرات و … نیازمند اجازه کتبی از سرپرست گروه است و هر گونه کپی برداری و الگوبرداری از آن ممنوع می باشد .